Reformierakonna kampaaniabussil polnud ülevaatust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna kampaaniabuss
Reformierakonna kampaaniabuss Foto: Postimehe lugeja

Peaminister Taavi Rõivase suure näopildi ja Reformierakonna valimisloosungiga pilku püüdva kahekorruselise bussi andmeid kontrollides selgus, et sel polnud kehtivat ülevaatust, praeguseks on buss ülevaatuse siiski läbinud.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Puki sõnul ei kuulu buss Reformierakonnale, vaid on renditud kampaania ajaks. Rendilepingu sõlmis nende kampaaniat korraldav reklaamifirma Kontuur LB OÜ bussi omava rendifirmaga GTA Grupp OÜ.

Kristjan Tugedam GTA Grupist nentis, et bussi ülevaatus sai läbi 31. detsembril ning tegu on nende inimliku veaga. «Tõime bussi juba detsembri lõpupoole Tallinnasse kleepimisse ära, seetõttu lihtsalt tähelepanematusest jäi ülevaatus kontrollimata. Juba praegu lähevad [töötajad] ülevaatuse poole, paari tunni pärast on see ilmselt tehtud,» ütles Tugedam kella 14.20 ajal.

Tugedam kinnitas, et buss on kindlasti töökorras ja ülevaatuse läbimisel probleeme ei teki. Arusaamatus tekkis sellest, et viimati tehti ülevaatus mullu kevadel pärast bussi sisemuse remonti, kuid vastavalt registreerimisnumbrile (110BJK) aegub see detsembrikuus.

«See on Saksast toodud kohvikbuss, mille sisustus oli kulunud ega vastanud meie maitsele. Nii sai seda seest värskendatud. Garaažis remondi ajal bussil ei olnudki ülevaatust,» põhjendas ta. «Mul oli meeles, et ülevaatus sai tehtud soojal ajal, seetõttu ei osanud kaheldagi, et äkki on ülevaatus tegemata,» tunnistas Tugedam oma viga.

Reformierakonna pressiesindaja kinnitas kella 16 ajal, et tänu Postimehe tähelepanujuhtimisele on bussi ülevaatus praeguseks tehtud ja erakonna kampaaniatuur võib jätkuda.

Tehnoülevaatuse määruse järgi tuleb sõidukitel käia ülevaatuses vastavalt registreerimisnumbri viimasele numbrile.

Kahekorruseline 1983. aastal valminud buss on ARKi andmetel registreeritud sõiduautona. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles