Neli erakonda kinnitab nädalavahetusel valimisnimekirjad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Keskerakond ja sügisel asutatud Vabaerakond kinnitavad nädalavahetusel oma riigikogu valimiste nimekirjad ja valimisplatvormi.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) koguneb valimisprogrammi ja -nimekirju kinnitama laupäeva ennelõunal. Üritusel peab programmilise kõne erakonna esimees, kaitseminister Sven Mikser, kuid sõna saavad ka Soome endine president Tarja Halonen ja valimistel kandideeriv Mihkel Raud. Üldkogu lõpus toimub vastuvõtt erakonna liikmetele.

Laupäeva pärastlõunal kinnitab valimisnimekirjad ja platvormi Keskerakonna valimiskonverents, kus esineb kõnega erakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Valimisürituse järel toimub Keskerakonna uusaastapidu.

Õhtul peab üldkogu ja selle järel uusaastapidu ka Reformierakond, mis kinnitab samuti nii valimisnimekirjad kui -programmi. Üldkogul esinevad kõnega erakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ja peasekretär Martin Kukk.

Pühapäeva keskpäeval koguneb üldkogule Vabaerakond, kes valib partei peaministrikandidaadi, kinnitab üld- ja ringkonnanimekirjad ning valimisplatvormi. Erakonna esinumbriks kandideerivad partei esimees Andres Herkel ja parteitu Artur Talvik.

Rahva Ühtsuse Erakonna pressiesindaja ütles reedel, et erakonna volikogu peaks kinnitama nimekirjad ja valimisprogrammi järgmise nädala kolmapäeval.

Erakondade valimisnimekirjad peavad paigas olema hiljemalt 15. jaanuariks, mil lõpeb kandidaatide registreerimiseks esitamine. Praeguseks on nimekirjad kinnitanud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ja Konservatiivne Rahvaerakond. Valimisteks on end seni üles seadnud aga vaid kolm üksikkandidaati.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Eel- ja e-hääletamine kestab 19.–25. veebruarini.

Eelmistel, 2011. aasta valimistel osales üheksa erakonda ja 32 üksikkandidaati. Reformierakond sai toona riigikogus 33, Keskerakond 26, IRL 23 ja SDE 19 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles