Sotsid lubaks kasutada vanemahüvitist lapse kaheksa-aastaseks saamiseni

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) lubab oma valimisprogrammis muuta vanemahüvitise süsteemi paindlikumaks, lubades vanematel jagada pooleteise aasta pikkuse hüvitise jaokaupa ära kuni lapse kaheksa-aastaseks saamiseni.

Samuti lubab erakond valimiste eel muuta vanemahüvitise süsteemi paindlikumaks nii, et hüvitise saajat saaks sujuvamalt vahetada,

Samuti lubavad sotsid täna avalikustatud perepoliitika kavas tõsta esimese ja teise lapse toetuse 75 euroni. Sotside kava järgi tõuseb lapsetoetus 2021. aastaks 100 euroni.

Samuti lubavad sotsid igale lapsele 25 eurot kuus huvi- ja spordiringides osalemiseks.

Alates kolmelapselisest perekonnast lubab SDE maksta kolme ja enamat last kasvatavale perele 200 eurot lasterikka pere toetust.

Ka lubavad sotsid luua elatise garanteerimise fondi, kust saaksid tuge need üksikvanemate lapsed, kellele lahuselavad vanemad ei maksa elatist.

Sotside valimisprogramm näeb ette ka koolikohustuse pikendamise 18-eluaastani või kuni kutse omandamiseni. Toimetulekutoetuse lubavad sotsiaaldemokraadid tõsta tasemeni, mis oleks vähemalt võrdne elatusmiinimumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles