Rõivas: Keskerakonna valitsusse võtmine ei ole Eesti jaoks hea

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastalõpu intervjuu peaministriga Taavi Rõivas
Aastalõpu intervjuu peaministriga Taavi Rõivas Foto: Ülo Josing

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles täna telekanalis ETV eetris olnud aastalõpuintervjuus, et välistab igasuguse võimaluse, et erakond võiks valitsuses Edgar Savisaare juhitava Keskerakonnaga koostööd teha ning avaldas lootust, et nii otsustavad talitada ka nii sotsid kui Isamaa ja Res Publica Liit.
 

Peaminister ütles intervjuus, et ei usu, et endise rahandusministri Jürgen Ligi ja haridusminister Jevgeni Ossinovski tülist kasvaks välja riigikogu valimiste põhiteema, vaid suurim vastandus tuleb julgeoleku teemadel - just Keskerakond on Rõivase sõnul selles küsimuses ülejäänud erakondadega võrreldes teisel positsioonil.

«See, et nad ikkagi heameelega laulavad seda laulu, mis Kremlist ette sokutatakse, see mind rahulikult mõtlema ei pane,» sõnas peaminister ning lisas, et mõte Keskerakonnast kui valitsuse liikmest tuleval aastal, teeb teda ärevaks.

«Ma siiski loodan, et nii IRL kui sotsiaaldemokraadid tegelikult mõtlevad nendes kategooriates, mis on hea Eesti jaoks, ja Keskerakonna valitsusse võtmine ei ole kindlasti Eesti jaoks hea,» märkis ta. Peaminister kinnitas ka, et on välistanud võimaluse, et Reformierakond teeks Edgar Savisaare juhitava Keskerakonnaga valitsuse tasemel koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles