Nestor: ju tuleb uus riigikogu koosseis üsna samasugune

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende 22 aasta jooksul, mis Eiki Nestor on riigikogus olnud, ei ole parlamendihoone esine kunagi lilledesse mattunud. See juhtus 9. oktoobril, kui riigikogu võttis vastu kooseluseaduse.
Nende 22 aasta jooksul, mis Eiki Nestor on riigikogus olnud, ei ole parlamendihoone esine kunagi lilledesse mattunud. See juhtus 9. oktoobril, kui riigikogu võttis vastu kooseluseaduse. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) tunnustab parlamenti kooseluseaduse vastu võtmise eest ja pakub tulevikku ennustades kolmele erakonnale lootust valimisvõiduks.

Aasta lõpuga saab teil täis üheksa kuud spiikriametit. Kummast küljest vaadates teie hoolealune parem välja näeb, kas eestpoolt, spiikritoolit või tagantpoolt, saalist?

Eks see pilt on samasugune. Ei kuidagi parem ega halvem. Kui kõnesid peeti, nägin enne ainult nägusid, nüüd näen ka kuklaid. Ja on intelligentsemaid kuklaid, on vähem intelligentseid.

Kui vaatate praegust, tööd lõpetavat riigikogu koosseisu, siis mis võiks järgmises olla teisiti või mida praegusest kaasa võtta?

Puhtpoliitiliselt ma väga ei näe, et midagi suurt muutuks. Need, kes nüüd püüavad esimest korda riigikokku pääseda, neil peaks olema mingi oma asi ajada. Mina täna end valija olukorda pannes oleksin raskustes aru saamisega, mis on see asi, mis on uutes tulijates teistmoodi. Ja need jõud, kel see võimalus on olnud, näiteks rohelised ja roheline maailmanägemus, on kuidagi soiku jäänud. Ju tuleb uus koosseis üsna samasugune: neli erakonda, äärmusi ei ole ei vasakult ega paremalt poolt.

On teil sellest kahju?

Neli erakonda on number, mis on minu jaoks natuke väike, jah...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles