Michal: koostöö käib kas Edgar Savisaarega või koostööd ei ole

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali meelest said kõik erakonnad eilsest Edgar Savisaare kõnest sõnumi, et koostöö kas käib Edgar Savisaarega või koostööd ei ole üldse. Nii IRL kui ka Reformierakond leiavad, et 1000-eurone alampalk toob kaasa hoopis tööpuuduse.

«Eilses kõnes andis ta ka väga ühese signaali, et Keskerakonda juhib tema. Kui paar erakonda vahel mängivad mõttega, et natuke ikka võiks Keskerakonnaga ju koostööd teha, see ei tähenda veel ehk koostööd Savisaarega... siis said eile kõik selge sõnumi - koostöö käib kas koos Edgar Savisaarega või koostööd ei ole,» avaldas Kristen Michal oma mõtteid Edgar Savisaare kõne kohta.

Seda, et Savisaar oma kõnes Reformierakonda ründas, peab Michal mõistetavaks.

Mida arvab Reformierakond Keskerakonna valimislubadustest?

«Mis puudutab alampalga temaatikat, siis mulle tundub, et see idee on käidud välja, et võtta sotsidelt nende peamine ratsu - alampalga tõstmise jutt. Ja siin teevad mõlemad vasakpoolsed ka vea - alampalga lepivad kokku sotsiaalpartnerid - ametiühingud ja tööandjad. Valitsuse roll on siin vaid kokkulepe kinnitada,» ütles Michal. Tema kinnitusel on alampalgaga tõstmine 1000 euroni on maailmas järgi proovitud tee, mis viib töötuse suurenemiseni.

«Eriti just väiksemat palka maksvatel ametikohtadel. See tähendab ju seda, et edaspidi ei saa ettevõttes keegi näiteks 850- või 900-eurost töökohta täita. Näiteks lastakse lahti üks poemüüja kolmest.»

«Keskerakonna lubadus tõsta alampalk 1000 eurole on rahva lollitamine, sest reaalsuses tähendaks see muudatus sadade tuhandete töökohtade kadumist,» leiab ka IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts.

«Täna on peamine küsimus järgmiseks viieks aastaks see, kuidas majandus reaalselt käima saada ja seisakumeeleolust üle saada. 1000-eurone alampalk tähendab täpselt vastupidist – 300 000 inimest jääb tööta,» täpsustas Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles