Esinumbrite kaart: kes võistlevad häälte pärast sinu kodukohas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi erakonnad pole kõiki kevadiste riigikogu valimiste nimekirju veel avalikustanud, on välja käidud suur osa valimisringkondade esinumbreid. Klliki kaardil (üleval), et näha, kes võistlevad häälte pärast sinu valimisringkonnas.

Erakondade valimisnimekirjad peavad paigas olema hiljemalt 15. jaanuariks, mil lõpeb kandidaatide registreerimiseks esitamine. Seni on end valimisteks üles seadnud vaid kaks üksikkandidaati.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) annab nimekirjadele heakskiidu 4., Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 10. ning Keskerakond 11. jaanuaril. Ainsana on valimisnimekirjad juba kinnitanud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Eel- ja e-hääletamine kestab 19.–25. veebruarini.

Eelmistel, 2011. aasta valimistel osales üheksa erakonda ja 32 üksikkandidaati. Reformierakond sai toona riigikogus 33, Keskerakond 26, IRL 23 ja SDE 19 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles