Saadikutest on enim välismaal käinud Mihkelson ja Hanson

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liikmetest on sel aastal kõige rohkem välislähetustes viibinud Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Marko Mihkelson ning reformierakondlane Margus Hanson.

Riigikogu kantselei andmetel on väliskomisjoni juhtiv ja NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni kuuluv Mihkelson käinud tänavu 20 välislähetuses ning viibinud Eestist eemal kokku 78 päeva. Samuti 78 päeva on 18 lähetuse käigus välismaal olnud Hanson, kes kuulub nii väliskomisjoni kui Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni.

Väliskomisjoni reformierakondlasest liige, Vahemere Liidu Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni juht Imre Sooäär on sel aastal lähetustes viibinud 63, ENPA delegatsiooni kuuluv keskerakondlane Mailis Reps 52, sama delegatsiooni juhtiv IRLi liige Liisa Pakosta 51 ning NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni esinaine, sotsiaaldemokraat Marianne Mikko 50 päeva.

Põhiseaduskomisjoni juhtiv reformierakondlane Rait Maruste on välismaal tööülesandeid täitnud 44, Euroopa Liidu asjade komisjoni kuuluv keskerakondlane Kadri Simson 38 ja riigikogu sotsiaaldemokraadist esimees Eiki Nestor 29 päeva.

Kokku on lõppeval aastal välislähetustes käinud 72 riigikogu saadikut, kes on veetnud välismaal 1077 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles