Riigikogu võttis sel aastal vastu 185 õigusakti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Neljapäeval sügisistungjärgu lõpetanud riigikogu pidas sel aastal 124 täiskogu istungit, kus võeti vastu kokku 185 otsust, seadust ja avaldust.

Riigikogu kantselei andmetel võttis parlament kevadisel istungjärgul vastu rekordilised 105, juuni lõpus ja juuli algul toimunud erakorralistel istungjärkudel 10 ning sügisistungjärgul 70 õigusakti. Mullu võeti vastu 139 õigusakti, neist 84 esimesel ja 55 teisel poolaastal.

Kokku on 2011. aasta aprillis tööd alustanud parlamendikoosseis vastu võtnud 554 õigusakti, millest suurem osa ehk 405 on tulnud valitsusest. Riigikogu ise on kõigist vastu võetud seadustest, otsustest ja avaldustest algatanud veidi alla veerandi ehk 132.

Parlamendikomisjonidest on suurim töökoormus langenud rahandus-, põhiseadus- ja majanduskomisjonile, kes juhtisid vastavalt 110, 73 ja 71 vastu võetud õigusakti menetlemist. Euroopa Liidu asjade komisjon oli samas vaid ühe eelnõu juhtivkomisjon.

Pärast sügisistungjärgu lõppu alustab parlament taas korralisi istungeid 12. jaanuaril. Järgmise riigikogu koosseisu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles