Loe, kellest saavad valimistel sotside esinumbrid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on lähenevateks riigikogu valimisteks paika pannud kõigi valimisringkondade esinumbrid.

Tallinnas Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas kandideerib SDE esinumbrina riigikogu esimees Eiki Nestor, Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital justiitsminister Andres Anvelt ning Mustamäel ja Nõmmel riigikokku kuuluv Rainer Vakra, kes eelmistel valimistel kandideeris samas ringkonnas Keskerakonna nimekirjas. Nestor ja Anvelt olid Tallinnas SDE esinumbrid ka 2011. aastal.

Erakonna esimees, kaitseminister Sven Mikser, kes eelmisel korral kandideeris esinumbrina Järva- ja Viljandimaa ringkonnas, kandideerib seekord Harju- ja Raplamaal. 2011. aastal juhtis Harju- ja Raplamaal SDE nimekirja majandus- ja taristuminister Urve Palo.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal vahetab esinumbri kohal Tartu praeguse abilinnapea Kajar Lemberi välja Kuressaare linnapea Hannes Hanso. Lääne-Virumaal saab peasekretär Indrek Saare asemel erakonna esinumbriks riigikogu liige Rannar Vassiljev ja Ida-Virumaal riigikokku kuuluva Jaak Alliku asemel haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Järva- ja Viljandimaal, kus eelmistel valimistel kandideeris Mikser, juhib SDE valimisnimekirja sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt. Jõgeva- ja Tartumaal saab erakonna esinumbriks taas riigikokku kuuluv Jaan Õunapuu, Tartus tõstetakse nimekirja etteotsa aga parlamenti kuuluva Heljo Pikhofi asemel teleajakirjanik, muusik ja kirjanik Mihkel Raud.

Nagu ka 2011. aastal on Võru-, Valga ja Põlvamaa valimisringkonnas sotsiaaldemokraatide esinumber põllumajandusminister Ivari Padar, Pärnumaal aga Epp Kloostri asemel peasekretär Saar.

SDE kinnitab riigikogu valimiste nimekirjad ja valimisplatvormi 10. jaanuaril toimuval üldkogul. 2011. aasta valimistel toetas sotsiaaldemokraate 17,1 protsenti hääletamas käinutest ehk 98 307 inimest. Selle tulemusega sai erakond riigikogus 19 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles