Talvik: Eestis tuleb ära lõhkuda nelja partei tants

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Peeter Langovits/ Postimees/Scanpix

Filmimees Artur Talvik ja ajakirjanik Tiina Kangro leidsid, et Eesti on liiga kaua lämbunud nelja partei süsteemis, Talvik kandideerib, et lõhkuda ära see nelja erakonna tants.

Sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideeriv uudisteankur Tanel Talve leidis, et tema siiski on n-ö naiivne ja arvab, et ka ühega parlamendierakondadest saab koostööd teha, ajakirjanik Tiina Kangro rõhutas, et ei kandideeri poliitikasse n-ö tema enda eest, vaid esindab laiemat kodanike hulka, kes leiavad, et Eestis ei ole tekkinud väärikat sotsiaalpoliitikat ning riigikokku minnakse nn inimeste sotsiaalse kaitse plaani teostama, poliitikasse minek oli tingitud tema sõnul sellest, et kodanikuühiskonna ehk osalusdemokraatia tasemelt ei võetud puudega inimeste arvamusi kuulda, vahendas ERR Uudised saadet «Vabariigi kodanikud».

Filmitegija Talvik leidis, et võim on koondunud Eestis liiga väikese seltskonna kätte ning riik on ülepolitiseeritud, kõik kohad on parteistunud, poliitika teevad tema hinnangul räpaseks broilerid, kes kohast kramplikult kinni hoiavad, kes ei tee ühiskonna heaks midagi muud peale kohast kinnihoidmise.

Ajakirjanikud nõustusid, et on halb, kui võim jääb pikka aega ühtedesse kätesse, Talvik lisas, et kandideerib parlamendivälises erakonnas, et lõpetada neljapartei nn tantsisklemine riigikogus. «Võim rikub - küsimus on, kui kaua sa vastu jõuad panna,» märkis ta.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles