Vaata, kellest saavad riigikogu valimistel Keskerakonna esinumbrid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna juhatus kinnitas eile õhtul viimased esinumbrid kevadisteks riigikogu valimisteks: Mustamäe ja Nõmme valimisringkonnas hakkab erakonna nimekirja juhtima Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ning Järva- ja Viljandimaal riigikogu liige Mailis Reps.

Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas asub partei esinumbriks abilinnapea Mihhail Kõlvart, Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning Mustamäel ja Nõmmel abilinnapea Sarapuu. Eelmistel, 2011. aasta valimistel juhtis Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines erakonna nimekirja riigikokku kuuluv Deniss Boroditš, kellest praeguseks on saanud hoopis Reformierakonna liige.

Mustamäel ja Nõmmel kandideeris toona esinumbrina riigikogu aseesimees Jüri Ratas, kes seekord on nimekirjas esikohal Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas. Seal juhtis erakonna valimisnimekirja eelmisel korral Mailis Reps, kes ühena viimastest kinnitati eile Järva- ja Viljandimaa valimisringkonna esinumbriks.

2011. aastal Järva- ja Viljandimaa esinumbrina kandideerinud Keskerakonna aseesimehest, riigikokku kuuluvast Enn Eesmaast saab partei esinumber Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal, kus eelmistel valimistel juhtis erakonna nimekirja Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid.

Lääne-Virumaa valimisringkonna esinumbriks saab praegu parlamenti kuuluv Siret Kotka ning Ida-Virumaal eurosaadik Yana Toom. Eelmistel valimistel kandideeris Lääne-Virumaal erakonna esinumbrina riigikogu liige Peeter Võsa, Ida-Virumaal aga praeguseks parteist välja astunud Lembit Kaljuvee.

Jõgeva- ja Tartumaal on partei esinumber nagu ka 2011. aastal riigikogu liige Marika Tuus-Laul, Tartu linnas sealse volikogu esimees Aadu Must, Võru-, Valga- ja Põlvamaal riigikogu liige Heimar Lenk ning Pärnumaa valimisringkonnas partei aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson.

Keskerakond kinnitab valimisnimekirjad ja -platvormi 11. jaanuaril peetaval valimiskonverentsil. Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles