Saar: Reformierakond on hakanud oma seisukohti muutma

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE peasekretär Indrek Saar.
SDE peasekretär Indrek Saar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Indrek Saar rõõmustas, et seni kategooriliselt universaalse lapsetoetuse tõstmise vastu olnud Reformierakond on hakanud oma seisukohti muutma. 

«Lastega perede toetamine on sotsiaaldemokraatide jaoks olnud alati väga oluline, möödunud riigikogu valimistel oli lapsetoetuse tõstmine üks meie põhilubadustest. Mul on väga hea meel, et Reformierakond tuli meie ideega kaasa ning kümme aastat 19 euro juures püsinud lapsetoetus tõuseb uuest aastast 45 euroni,» lausus Saar.

«Hea, et seni kategooriliselt universaalse lapsetoetuse tõstmise vastu olnud Reformierakond on hakanud oma seisukohti selles vallas muutma. Ilmselt on oma osa selles, et rühm ettevõtjaid on viimasel ajal tutvustanud ideed toetada kolme ja enamaga lapsega peresid 300 euroga kuus,» märkis Saar, viidates sarnaselt IRLi esimehe Urmas Reinsaluga sellele, et idee käis välja grupp ettevõtjaid. 

Saare hinnangul on kolmandate laste sündimiseni Eesti peredes vaja palju teha. «Ühelapselisi peresid on meil umbes 90 000, kahelapselisi 50 000. Pere teisi lapsi sünnib poole vähem kui esimesi lapsi ning selleks, et jõuda kolmanda lapse sündimiseni, on vaja kõigepealt kahe lapse olemasolu. Lisaks mõjutab Eesti iibe kukkumist väljaränne ja iibe tõstmiseks tuleb tegeleda ka selle probleemiga.

«Reformierakonna plaanil on mitmeid lünki ja tundub, et nad ei ole oma lubadust põhjalikult läbi mõelnud. Kindlasti peab arutama, kuidas sündivust suurendada, aga selleks on vaja mitmeid erinevaid meetmeid ja koostööd rahvastikuteadlastega,» tõdes Saar.

Reformierakond teatas täna, et juhatus kiitis heaks erakonna programmi demograafia peatüki idee, et rahvastiku juurdekasvuks ja kolmandate laste sünni ergutamiseks maksab riik peale vanemahüvitise lõppu alates kolmandast lapsest igale lapsele 300 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles