Sõtnik püüab riigikokku pääseda sotside nimekirjas

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Sõtnik
Olga Sõtnik Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäeval Keskerakonnast väljaastunud riigikogu liige Olga Sõtnik kandideerib sotsiaaldemokraatide ridades parlamendivalimistel, kuid parteiga veel ei liitu.

«Ma sain huvitava pakkumise Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast kandideerida Mustamäel ja Nõmmel. Ja kuna ma näen, et meil on päris palju ühiseid väärtusi, siis ma võtsin selle pakkumise vastu,» ütles Sõtnik ERRi uudisteportaalile.

Sõtnik täpsustas, et praegu ta erakonnaga siiski liituda ei kavatse, ent tulevikus pole see välistatud.

Ta rääkis veel, et soovib poliitikas jätkata ka seetõttu, et riigikogus vajavad mitu tema poolthääle saanud seaduseelnõud lõpule viimist, tuues näiteks kooseluseaduse rakendusaktid, töövõimereformi ja lastekaitseseaduse rakendamise.

Keskerakonna juhtimisstiili ja erakonna esimehe Edgar Savisaare seisukohti kritiseerinud Sõtnik astus parteist välja sel nädalal, ehkki selle sammu kaalumisele on ta viidanud ka varem. Suvistel Euroopa Parlamendi valimistel osales ta üksikkandidaadina.

2000. aastal Keskerakonda astunud Sõtnik on riigikokku kuulunud alates 2007. aastast. Enne seda oli ta aastatel 2005–2007 Tallinna abilinnapea.

Riigikogu valimised on tuleva aasta 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles