Keskerakonnast lahkunud Sõtnik võib poliitikas jätkata

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Sõtnik
Olga Sõtnik Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile Keskerakonnast välja astunud riigikogu liige Olga Sõtnik ei välista mõne teise erakonna ridades poliitikas jätkamist.

Sõtnik ütles Postimehele, et teatab ilmselt veel enne aasta lõppu, millised on tema edasised plaanid. «Ma hetkel veel ei ütle. Kindlasti plaanid on,» lausus ta.

Küsimusele, kas ta võib astuda mõnda teise erakonda, vastas Sõtnik, et ei hakka seda kinnitama ega ümber lükkama. «Kõik on võimalik veel, midagi ei ole välistatud,» ütles ta.

Keskerakonna juhtimisstiili ja erakonna esimehe Edgar Savisaare seisukohti kritiseerinud Sõtnik astus parteist välja eile, ehkki selle sammu kaalumisele on ta viidanud ka varem. Suvistel Euroopa Parlamendi valimistel osales ta üksikkandidaadina.

2000. aastal Keskerakonda astunud Sõtnik on riigikokku kuulunud alates 2007. aastast. Enne seda oli ta aastatel 2005–2007 Tallinna abilinnapea.

Sõtnik on riigikogu praeguses koosseisus juba seitsmes saadik, kes on Keskerakonnast välja astunud. Kui 2011. aasta valimistel sai Keskerakond parlamendis 26 kohta, siis nüüd kuulub erakonda 19 riigikogu saadikut.

Keskerakonnast on juba varem lahkunud Deniss Boroditš ja Kalle Laanet, kes on astunud Reformierakonda, Inara Luigas ja Rainer Vakra, kes on ühinenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga, Aivar Riisalu, kellest on saanud Isamaa ja Res Publica Liidu liige, ning Lembit Kaljuvee, kes on parteitu.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles