Pentus: Rõivase järeltulijale pole põhjust niipea mõelda

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministri ametivande allkirjastas Keit Pentus-Rosimannus 17. novembril Riigikogu saalis, paremal peaminister Taavi Rõivas.
Välisministri ametivande allkirjastas Keit Pentus-Rosimannus 17. novembril Riigikogu saalis, paremal peaminister Taavi Rõivas. Foto: Sander Ilvest

Kaks nädalat välisministri ametit pidanud Keit Pentus-Rosimannus lubab oma lääne kolleegidele pidevalt meenutada kaitsepolitseiametniku Eston Kohvri juhtumit ja loodab, et Indias kinni peetud Eesti laevamehed saavad õige pea koju.

Olete olnud paar nädalat uues ametis, kired teie nimetamise üle on vaibumas, aga mis te ise pakute, miks teie kui välisministri kandidatuur avalikkuses nii valuliselt vastu võeti?

Alati leidub kriitikuid, ükskõik, kas sa teed midagi või jätad tegemata. Olen õppinud, et oma samme ei ole mõtet teiste eelarvamuste järgi seada. Tööd ma ei karda ja raskete olukordade eest jooksu ei pane.

Palju on spekuleeritud selle üle, et tegelikult oli see käik vahesammuks teie saamisel Reformierakonna juhiks. Et näiteks paari aasta pärast erakonna üldkogul on lisaks Taavi Rõivasele ka teie kandidatuur parteijuhi kohale. Ja sealt nelja aasta pärast avaneb peaministri koht. On see võimalik?

Taavi Rõivas on töökas, särav ja Eestile väga hea uue põlvkonna peaminister ja tema järeltulija peale pole küll vajadust niipea mõelda. Ma loodan, et valijad hindavad tema nooruslikku energiat ja et ta saab kevadel tugeva mandaadi Eesti edasi viimiseks. Mina toetan teda selles igati. Mis minusse puutub, siis mul on kombeks pühenduda täielikult sellele, mida ma parasjagu teen. Tegin seda keskkonnaministrina ja nii saab olema ka välisministrina.

Loe intervjuu täisversiooni Postimees Plussist. Muu hulgas saab teada, miks Pentus-Rosimannus ennustab välispoliitiliselt pingelist aastalõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles