Yana Toom Brüsselis: siin on ikka meeletu bürokraatia

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlasest europarlamendi saadik Yana Toom rääkis oma esimestest muljetest Brüsselis – kinnisvara hinnad on pärast valimisi tõusnud lakke ning Euroopa Parlamendis pole keegi digiallkirjast vist kuulnudki.

«Infotunnid on läbi, esimesed muljed on sellised, et meeletu bürokraatia! Me oleme ikka väga arenenud e-riik, sellest on siin suur puudus. Iga asi peab olema allkirjaga ja pitsatiga. Pitsat peab olema õiges nurgas. See kõik võtab meeletult palju aega. Digiallkirjast pole keegi vist midagi kuulnudki,» rääkis Toom, kes elukohta pole veel leidnud.

«Kinnisvaraturg reageerib valimistsüklile – üritatakse suure raha eest ruttu midagi maha müüa, aga õnneks eestlased on siin juba kaua olnud ja jagavad oma kogemusi. Juba on teada need rehad, mille peale poleks vaja astuda. Võtan aega ja küll leian,» rääkis keskerakondlane, keda aitab assistent.

«Mul on väga tubli assistent välja vaadatud, kes on siin juba kuus aastat töötanud, et mina vist kulutan kolleegidega võrreldes vähem aega, et kabinet üles leida,» arvas ta, kuid lisas, et hoone on siiski üsna keeruline. «Avastasin just, et on olemas korrus viis ja pool, mida ühelgi skeemil polnud näha.»

Eile kirjutas reformierakondlane Kaja Kallas Twitteri vahendusel, et Andrus Ansipist ja Yana Toomist saavad esinduskogus pinginaabrid, sest kumbki on oma partei delegatsiooni juht. Ansip, Toom ja Kallas kuuluvad Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni.

«Andrus Ansipiga olemegi pinginaabrid, vastab tõele. Me oleme mõlemad viisakad inimesed, et loodame, et jääme selleks ka tulevikus,» tunnistas Toom. Ta lisas, et eestlased on ka omavahel kohtumise korraldanud, et infot vahetada. Tõsi, väga palju seda veel teistega jagada ei ole. «Usun, et koostöö ikka laabub, meid on nii vähe.»

Toom tuleb jaane koju tähistama, ent juulist algavad juba istungid. «Järgmine nädal kinnitame fraktsiooni-poolsed prioriteedid viieks aastaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles