Reformierakond suurendas toetust veelgi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlased üldkogul oma meelsust väljendamas. Pildil keskel Kristen Michal ja Andrus Ansip.
Reformierakondlased üldkogul oma meelsust väljendamas. Pildil keskel Kristen Michal ja Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Kõige populaarsem erakond juunikuus oli Reformierakond, keda toetas 31 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest.

«Ma ei teeks kaugeleulatuvaid järeldusi, küsitlustulemustes on kindlasti europarlamendi valimiste mõju. Valitsuskoalitsiooni toetus kokku näitab selget ootust valitsusliidu järgmiste sammude - tööjõumaksude langetamise ja lastetoetuste tõstmise järele,» teatas Postimehele Reformierakonna peasekretär Marin Kukk.

Kui Reformierakonna toetus tõusis võrreldes maiga kahe protsendipunkti võrra, siis Sotsiaaldemokraatlik Erakond jällegi kaotas toetust kahe protsendipunkti võrra, vahendab ERRi uudisteportaal.

Sotsiaaldemokraatlik erakond on siiski endiselt populaarsuselt teine, keda toetas 25 protsenti vastanutest.

Napilt jääb sotsidest maha Keskerakond, keda toetas mais ja juunis 24 protsenti vastanutest.

Parlamendiparteidest väikseima,14-protsendise toetusega on Isamaa ja Res Publica Liit, kes on võrreldes maiga toetust veel ühe protsendipunkti võrra kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles