Valimiskomisjon registreeris Euroopa Parlamendi saadikud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestist valitud eurosaadikud
Eestist valitud eurosaadikud Foto: graafik: Indrek Sammal

Vabariigi valimiskomisjon kinnitas täna Euroopa Parlamendi valimiste tulemused ning registreeris eurosaadikuteks reformierakondlased Andrus Ansipi ja Kaja Kallase, sotsiaaldemokraat Marju Lauristini, keskerakondlase Yana Toomi, üksikkandidaadina valimistel kandideerinud Indrek Tarandi ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Tunne Kelami.

Praegustel riigikogu liikmetel ehk Ansipil, Kallasel ja Toomil, samuti Tartu volikogusse kuuluval Lauristinil tuleb otsustada Euroopa Parlamendi liikmeks asumine 10 päeva jooksul alates valimistulemuste väljakuulutamisest. Valimistulemused loetakse väljakuulutatuks päev pärast valimiskomisjoni otsuse avaldamist Riigi Teatajas.

Valimiste keskkomisjon registreeris täna ka europarlamendi asendusliikmete nimekirja, kuhu kuuluvad erakondade nimekirjades kandideerinud inimesed vastavalt valimistel saadud häälte arvule. Kui asendamist vajab üksikkandidaat, saab koha mandaadist esimesena ilma jäänu, kelleks tänavustel valimistel oli Keskerakond.

Lisaks otsustati tagastada kautsjon neile erakondadele ja üksikkandidaatidele, kes kogusid vähemalt viis protsenti häältest. Seega saavad kautsjoni tagasi Sotsiaaldemokraatlik Erakond, IRL, Keskerakond, Reformierakond ja Indrek Tarand. Tagastamisele mittekuuluv kautsjon 69 225 eurot kantakse riigituludesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles