Valitsus toetas Ansipi kandidatuuri Euroopa Komisjoni liikme kohale

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip europarlamendi valimisõhtul Reformierakonna valimispeol.
Andrus Ansip europarlamendi valimisõhtul Reformierakonna valimispeol. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Valitsuse liikmed toetasid täna kabinetinõupidamisel peaminister Taavi Rõivase ettepanekut esitada Euroopa Komisjoni liikme kandidaadiks Andrus Ansip.

Valitsus leidis, et Andrus Ansip on parim kandidaat Euroopa Komisjoni liikme ametikohale, arvestades tema pikaajalist pühendumust ja kogemust peaministrina, majandus- ja kommunikatsiooniministrina ning Euroopa Ülemkogu liikmena, teatas valitsuse pressiesindaja.

Valitsuse hinnangul on Ansip hea kandidaat Euroopa Komisjoni ka tema rahvalt saadud tugeva mandaadi tõttu Euroopa Parlamendi valimistel. Andrus Ansipile anti Euroopa Parlamendi valimistel 45 022 häält.

Kuigi ametlikult küsib tulevane komisjoni president liikmesriikidelt volinike kandidaatide nimesid alles pärast tema kandidatuuri heakskiitmist Euroopa Parlamendis, võivad liikmesriigid teha poliitilise otsuse oma kandidaadi osas enne seda.

Valitsus kinnitab voliniku valitsuse istungil pärast seda kui Euroopa Komisjoni presidendi kandidaat on saanud mandaadi ja teinud ettepaneku Eesti voliniku kandidaadi nimetamiseks.

Euroopa Komisjoni praegu ametis oleva koosseisu ametiaeg lõpeb 31. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles