Ministritest sai kõige rohkem hääli Paet, kõige vähem Ligi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse liikmed Kadriorus
Valitsuse liikmed Kadriorus Foto: Erik Prozes / Postimees

Euroopa Parlamendi valimistel osalenud kuuest ministrist sai kõige rohkem hääli reformierakondlasest välisminister Urmas Paet, kõige vähem aga samasse erakonda kuuluv rahandusminister Jürgen Ligi.

Enim hääli kogunud Paet pälvis valimistel 8655 valija toetuse. Reformierakonda kuuluvatest valitsuse liikmetest järgnesid talle häälte arvult kultuuriminister Urve Tiidus ja rahandusminister Ligi, kes said vastavalt 650 ja 630 häält.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ministritest tegi parima tulemuse endine eurosaadik, aprilli algul põllumajandusministriks saanud Ivari Padar, kes kogus 4984 häält. Haridus- ja teadusministrit Jevgeni Ossinovskit toetas valimistel 2910 ja majandus- ja kommunikatsiooniministrit Urve Palo 1188 valijat.

Valimised võitis 24,3-protsendilise toetusega Reformierakond, kes sai selle tulemusega kaks kohta Euroopa Parlamendis. Keskerakonda toetas valimistel 22,4, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 13,9, SDEd 13,6 ja üksikkandidaat Indrek Tarandit 13,2 protsenti valijatest. See tulemus andis neile kõigile ühe mandaadi.

Euroopa Parlamenti suunduvad seega Tarandi kõrval reformierakondlased Andrus Ansip ja Kaja Kallas, keskerakondlane Yana Toom, sotsiaaldemokraat Marju Lauristin ning IRLi kuuluv Tunne Kelam.

Kokku käis vabariigi valimiskomisjoni andmetel Eestis hääletamas 329 766 inimest ehk 36,5 protsenti valijatest. Neist 103 151 andsid oma hääle elektrooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles