Miks sai Tanel Talve palju rohkem hääli kui Anvar Samost?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimehe küsimusele vastasid poliitikaeksperdid.

Kolumnist Ahto Lobjakas: «Tundub, et siin rakendub printsiip, et kui ajakirjanikul on üldse lootust poliitikas kusagile jõuda, peab ta olema teleajakirjanik. Vt ka Indrek Tarandi edu põhjusi.»

Analüütik Juhan Kivirähk: «Tanel Talve ja Anvar Samosti hääli tasuks võrrelda siis, kui ka Samost oleks olnud üksikkandidaat. Erakonna nimekirjas, mitte esimesel positsioonil kandideerides, ei olnud Samosti šansid isiklikku poolehoidu koguda just eriti suured. Mina isiklikult panen Samosti poliitilist valikut väga imeks, sest IRL-i näol on meil tegemist erakonnaga, kes näib soovivat liikuda tulevikku, selg ees. Nende retoorika kooselu seaduse vastu on ju lausa tagurlik, nagu ka paljud muud seisukohad Eesti arengu küsimustes. Kuidagi veider on liberaalsete vaadete poolest tuntud Samostit selles tsunftis näha…»

Politoloog Tõnis Saarts: «Vaadake mõlema kandidaadi meediaprofiile - kumb on juhtinud populaarsemaid tele- või raadisaateid?»

Dotsent Viljar Veebel: «Samosti kampaania oli õnnetu mitmes mõtte, ühelt poolt läks IRL välja liiga standardse, eelmist kampaaniat kordava ja debatti mitte ootava lähenemisega, teisalt jäi Samostist selle kampaania valguses mulje kui suursponsorist, kes äsja parteiga ühinenuna soovib oma majandusliku mõju poliitiliseks mõjuks vahetada. Talve jällegi panustas inimlikule dimensioonile, lihtsusele ja otse suhtlemisele, mis nende valimiste raames oli edukam mudel.»

Ajakirjanik, europarlamendi valimistel üksikkandidaadina kandideerinud Tanel Talve sai 10 073 häält ning endine ajakirjanik, IRLi nimekirjas kandideerinud Anvar Samost 3626 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles