Toobal: Savisaar-Toomast peaks riigikokku minekust loobuma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar-Toomast koos abikaasa Taimo Toomastiga
Vilja Savisaar-Toomast koos abikaasa Taimo Toomastiga Foto: Toomas Tatar / Postimees

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal leiab, et endine keskerakondlane, kuid praegu Reformierakonda kuuluv Vilja Savisaar-Toomast peaks loobuma võimalusest asuda Euroopa Parlamenti valitud Yana Toomi asemel tööle riigikogus.

Toobal ütles Postimehele, et Savisaar-Toomast lahkus Keskerakonnast ajal, mil ta oli Keskerakonnale antud häältega Euroopa Parlamendi saadik. Juba toona pidas erakond tema sõnul õigeks, et Savisaar-Toomast lahkuks erakonnast välja astudes ka Euroopa Parlamendist. Seda nõudsid väga paljud erakonna piirkonnad ja liikmed, märkis ta.

«Leian, et Toomast peaks Keskerakonnale kuuluvast riigikogu mandaadist loobuma ning jätma selle koha Keskerakonnale. Aga ma pole naiivne ja seda ei looda, sest ei teinud ta seda Euroopa Parlamendi puhul ega tee ka nüüd,» ütles Keskerakonna peasekretär.

2011. aastal toimunud riigikogu valimistel kandideeris Yana Toom Keskerakonna nimekirjas Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas, kus ta kogus 4510 häält ja pääses ringkonnamandaadiga parlamenti. Savisaar-Toomast sai samas valimisringkonnas 1422 häält.

Keskerakonnast lahkus Savisaar-Toomast 2012. aasta aprillis ning astus mullu juunis Reformierakonda.

Praegu on Reformierakonnal riigikogus 35, Isamaa ja Res Publica Liidul 22 ning nii Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal kui Keskerakonnal 21 häält. Lisaks kuulub parlamenti kaks parteitut saadikut: Andres Herkel ja Lembit Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles