Analüütik: Reformierakonnale tõi lisahääli viimaste nädalate tugev kampaania

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Voog
Aivar Voog Foto: Peeter Langovits / Postimees

TNS Emori analüütiku Aivar Voogi sõnul tõi Euroopa Parlamendi valimised võitnud Reformierakonnale uuringufirma ennustatust rohkem hääli viimaste nädalate hea kampaania, lisaks tuli erakonnale tema hinnangul kasuks madal valimisaktiivsus.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel aprilli lõpus ja mai esimeses pooles korraldatud küsitlus näitas, et valimisaktiivsuseks kujuneb 41 protsenti, kuid tegelikult käis hääletamas 36,4 protsenti valijatest, vahendas ERRi uudisteportaal.

Voogi sõnul iseloomustab nii Eesti kui ka muu Euroopa kodanikke suhteliselt madal motivatsioon europarlamendi valimistel osaleda. «Seda esinduskogu peetakse paljude poolt kaugeks ja võõraks ning Euroopa Parlamendi tegevuse mõju inimeste igapäevaelule ei tunnetata peaaegu üldse,» lausus ta.

Eestis mõjutas Voogi sõnul valimisaktiivsust ka ilus ilm, mis laiendas oluliselt potentsiaalsete hääletajate võimalusi leida nende enda jaoks valimistel käimisest «tähtsamaid» tegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles