Kolmandiku e-häältest sai Reformierakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Euroopa Parlamendi valimiste e-hääletuse võitis ülekaalukalt Reformierakond, mis sai ligi kolmandiku e-häältest.

Europarlamendi valimiste e-hääletusel sai 32 protsenti e-häältest Reformierakond, millele järgnes Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 19 protsendiga.

Üksikkandidaat Indrek Tarand sai e-häältest 16 protsenti, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 15 ja teised üksikkandidaadid kaheksa protsenti. Keskerakond kogus kuus protsenti e-häältest ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kolm protsenti.

Elektrooniline hääletamine algas 15. mail kell 9 ja lõppes 21. mail kell 18. E-hääletamisest võttis osa 103 151 valijat.

Euroopa Parlamendi valimised Eestis võitsid reformierakondlane Andrus Ansip, kes kogus 45 037 häält, ja üksikkandidaat Indrek Tarand, kelle poolt hääletas 43 390 valijat. Euroopa Parlamenti osutus valituks ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kandidaat Marju Lauristin 26 871 häälega ning Eesti Keskerakonna kandidaat Yana Toom 25 263 häälega. Valituks osutusid ka Reformierakonna kandidaat Kaja Kallas 21 504 häälega ning Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaat Tunne Kelam 18 773.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles