Yana Toomi asemel võib riigikokku pääseda Vilja Savisaar-Toomast

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar-Toomast Reformierakonna valimispeol
Vilja Savisaar-Toomast Reformierakonna valimispeol Foto: Viktor Burkivski

Pühapäevastel valimistel Euroopa Parlamendi liikmeks valitud keskerakondlase Yana Toomi asemel võib riigikokku pääseda endine keskerakondlane, kuid praegu Reformierakonda kuuluv Vilja Savisaar-Toomast.

Savisaar-Toomast ütles Postimehele, et kõik küll räägivad, et tal see võimalus tekib, kuid ta ise ei ole sellele veel mõtlema hakanud. Küll ütles ta, et Toom, kes sai valimistel «uskumatult palju» hääli, pole inimene, keda ta hea meelega Euroopa Parlamendi liikmena näeks.

Savisaar-Toomast astus Keskerakonnast välja veidi rohkem kui aasta pärast eelmiseid riigikogu valimisi ehk 2012. aasta aprillis. Reformierakonnaga ühines ta mullu juuni keskel.

Samuti europarlamenti valituks osutunud Reformierakonda kuuluvate riigikogu liikmete Andrus Ansipi ja Kaja Kallase asemel võivad riigikogus tööle asuda Ansipit varemgi asendanud Andre Sepp ja nende erakonnakaaslane Kalev Kallemets.

Lisaks Toomile, Ansipile ja Kallasele osutusid Euroopa Parlamenti valituks üksikkandidaat Indrek Tarand, sotsiaaldemokraat Marju Lauristin ning Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles