Ansip eurovalimiste peol: tunne on suhteliselt hõre

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees käis täna õhtul Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Keskerakonna valimispidudel Euroopa Parlamendi esikandidaatidega rääkimas.

Reformierakonna peol tümpsus funk-muusika üle terve Solarise kaubanduskeskuse neljanda korruse. Kohvikus Komeet istus Andrus Ansip peaminister Taavi Rõivase ja tema elukaaslase Luisa Värki kõrval.

Kõigil kolmel oli nägu tõsine. Teadustaja soovis kõikidele head pidu, end kui lõpuballiks üles löönud neiud naersid südamest.

Pidu oli juba kella üheksaks, kolm tundi enne valimistulemuste selgumist, täies hoos.

Ansipi väsinud ilme sai peagi selgeks: «Tunne on suhteliselt hõre. Käisin täna väimehega rattaga sõitmas ja sõitsime 110 kilomeetrit.»

Endisel peaministril on veel üks põhjus, miks peol pika näoga istuda. Tema sõnul muretsevad eestlased peamiselt julgeoleku pärast ja neid ei huvita need teemad, millest poliitikud avalikes debattides kõnelesid.

Seetõttu kahetseb Ansip, et ta raadio- ja teledebattides piisavalt neil teemadel ei rääkinud, mis rahvast tõeliselt huvitab.

«Julgeolekuteema suruti maha,» ütles Ansip.

Sotsiaaldemokraatide pidu Vabaduse väljaku kohvikus oli veidi rahulikum, muusika malbem. Sissepääsu juures olid ümarad lauad kaetud suurte veiniklaasidega.

Marju Lauristin ütles Postimehele, et valimiskampaania oli kurnav, kuna ta pidi seda ülikoolitöö kõrvalt tegema.

IRLi pidu erakonna kontoris toimus peamiselt väljas terrassil. Tunne Kelam kiitis Postimehele IRLi kampaaniat. Kampaania peamise sõnumi edastamine oli tema sõnul raske, sest erakond «ei valinud kerget loosunglikku sõnumit.»

Nad püüdsid valijatele näidata, et julgeolekuprobleemid tulenevad korruptsioonist. Ideaalne oleks tema sõnul, kui IRL endale kaks saadikukohta napsaks.

Vaid Keskerakonna valimispidu oli suletud.

Tartu maantee pubi Seiklusjutte Maalt ja Merelt aknad olid musta kilega kaetud. Kadri Simsoni sõnul ei toimu suletud peol midagi salapärast. Aknad kaeti tema sõnul ilmselt sellepärast, et peol osalejad ei peaks muretsema, et nende iga amps ja sõna meediasse paisatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles