Edgar Savisaart tabas ETV valimisstuudios nõrkusehoog

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar eile õhtul erakondade esinumbrite debatil ETVs.
Edgar Savisaar eile õhtul erakondade esinumbrite debatil ETVs. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart tabas eile õhtul ETV stuudios erakondade nimekirjade esinumbrite valimisdebati ajal nõrkusehoog, kuid ta jätkas sellest hoolimata saates ja enamikule televaatajatele jäi vahejuhtum märkamatuks.

Saate formaat näeb ette, et valimisnimekirjade esinumbrid seisavad saate ajal oma pultide taga püsti. Stuudios olnud saatekülaline ütles Postimehele, et Savisaart tabas nõrkushoog pärast tema avarepliiki. Savisaare taga istunud nõunik Moonika Batrakova loovutas Savisaarele oma tooli, andis talle veeklaasi ja aitas pintsaku seljast.

Saatemeeskond tõi Savisaarele kõrgete jalgadega baaripukki meenutava tooli, millele Keskerakonna esimees ülejäänud saate ajal toetus. Saates osalenud Keskerakonna liikmed organiseerisid stuudiosse jääkoti, mida Batrakova saate ajal Savisaare turjal hoidis. Saate toimetaja tegi ettepaneku teha tehniline paus, kuid Savisaare ei olnud sellega nõus.

Stuudiokülaline märkis, et tegemist ei paistnud olevat terviserikkega, pigem nõrkushooga. Vahejuhtumit kirjeldanud saatekülalise sõnul oli stuudios küll palav, kuid midagi väga väljakannatamatut seal ei olnud. Tema sõnul on ta stuudios ka varem käinud ja seal on olnud ka palavam. Ta lisas, et saate lõpuks oli Savisaar toibunud.

Vahejuhtumi ajal stuudios Savisaare taga istunud keskerakondlane Viktor Vassiljev ütles Postimehele, et saate ajal oli stuudios palav ja vähe õhku. «Ma võin arstina öelda, et Savisaarel ei olnud südameriket või muud tervisehäda, vaid tegemist oli õhupuudusest tingitud nõrkusega,» ütles Vassiljev.

Vassiljev rääkis, et stuudios oli väga palav ning enne saate algust võtsid saatekülalised oma pintsakud maha. «Saatejuht tegi ettepaneku teha kogu saade ilma pintsakuteta, kuid Andrus Ansip ei olnud sellega nõus ja valimisnimekirjade esinumbrid jätkasid pintsakutes. Ansip on ikka spordimees ja respekt talle selle eest,» lausus Vassiljev.

Vassiljev märkis, et on Savisaarest kolm aastat noorem, kuid ka temal oli raske taluda stuudios valitsevat õhupuudust.

Edgar Savisaarelt ei õnnestunud Postimehel kommentaari saada.

Enamikule televaatajatele jäi vahejuhtum märkamatuks, kuna saatemeeskond ja operaatorid korraldasid ülekande nii, et vahejuhtumit ei olnud näha. Rahvusringhäälingu veebiportaalis olevast saate salvestusest võib näha, et saate alguses on Savisaarel pintsak seljas. Salvestise kaheksandal minutil ja 30 sekundil seisab Savisaar veel oma puldi taga, kuid veidi hilisemates kaadrites teda puldi taga ei ole. Mõni minut hiljem on Savisaar ilma pintsakuta oma puldi taga tagasi.

Salvestisest võib ajavahemikul 19.37-19.42 kuulda, kuidas saate toimetaja teeb Savisaarele ettepaneku teha paus, mida Keskerakonna esimees ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles