Keskpäevaks käis hääletamas 25,3 protsenti valijatest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskonnad avasid kell 9 uksed ja algas europarlamendi valimiste hääletus. Valimisjasokond Tallinnas Kristiine keskuses.
Valimisjaoskonnad avasid kell 9 uksed ja algas europarlamendi valimiste hääletus. Valimisjasokond Tallinnas Kristiine keskuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa Parlamendi valimistel oli kella 12 seisuga käinud hääletamas 25,3 protsenti  valijaskonnast, kõige kõrgem on seni olnud osalusprotsent Tallinnas, kus hääle on andnud 30,2 ja kõige madalam Ida-Virumaal, kus on valinud 18,6 protsenti valijatest.

2009. aasta Euroopa Parlamendi valimistel oli keskpäevaks käinud hääletamas 22,7 protsenti valijatest, teatas vabariigi valimiskomisjon.

Valimisjaoskonnad suletakse kell  20. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma elukohajärgses jaoskonnas. Valimispäeval elektrooniliselt antud häält muuta ei saa. Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse tõttu on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kell 14.

Esialgsed Euroopa Parlamendi valimistulemused selguvad pärast südaööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles