Europarlamendi valimistel on eelhääletanud 9,7 protsenti valijatest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi valimised on 25. mail.
Euroopa Parlamendi valimised on 25. mail. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna õhtu kella 20 seisuga on Euroopa Parlamendi valimistel oma hääle andnud 87 136 valijat, mis moodustab 9,7 protsenti valijate üldarvust, elektrooniliselt on hääletanud 60 044 valijat.

Eelhääletamine valimisjaoskondades kestab 21. mai kella 20-ni, meenutas vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja.

Avatud on kõik valimisjaoskonnad, hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas, mida on igas vallas või linnas vähemalt üks. Lisainformatsiooni saab Vabariigi Valimiskomisjoni kodulehelt www.vvk.ee.

Elektrooniliselt saab hääletada 21. mai kella 18-ni aadressil www.valimised.ee. Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel 19.-21. maini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 25. mail häält enam muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Valimispäeval, 25. mail saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles