Toobal: Reformierakonna reitingutõusu taga on peaministri vahetus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul võib Reformierakonna kõrge reitingu taga näha hiljutist peaministri vahetust.

«Loomulikult on meil hea meel Keskerakonna toetuse kaheprotsendiline tõusu üle eurovalimiste eel – see näitab, et oleme olnud aktiivsed ja rahvas on seda märganud. Keskerakonna sisuline eurokampaania, mis räägib euroopaliku maksu- ja sotsiaalpoliitika toomisest Eestisse, läheb inimestele korda,» ütles Toobal Postimehele.

«Reformierakonna reiting kõrge reitingu taga võib näha hiljutist peaministri vahetust. Küll aga tuleb tähele panna, et kui Reformierakond jättis mulje, et Rõivasele anti üle korras riik, siis selle nädala alguses sai teatavaks uue majanduskriisi tekkimise oht – mis aga küsitlusperioodi ei jäänud. Võrreldes eelmiste nädalatega on päevapoliitiks põhiküsimus muutunud – Eesti majandus on lähiregioonis ainsana languses. Niisiis on nüüd ka valimiste põhiteemaks see, kas Eestil õnnestub uut majanduskriisi vältida,» sõnas Toobal.

«Mis puudutab sotsiaaldemokraate, siis nemad on taaskord Reformierakonnale appi läinud ja aidanud oravate toetust tõsta, kuid tundub, et ise sellest kaotamas. Sotside valijad ei pruugi sugugi heaks kiita, et minnakse juba kolmandat korda parempoolsete jaoks kastaneid tulest välja tooma,» nentis Priit Toobal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles