Reformierakond tõusis populaarseimaks parteiks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna erakorraline üldkogu Estonias.
Reformierakonna erakorraline üldkogu Estonias. Foto: Erik Prozes

Valitsusvahetus mõjus positiivselt Reformierakonnale – maikuus tõusid nad üle pooleteise aasta taas kõige populaarsemaks parteiks, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest uuringust.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale oma hääle 29 protsenti valijatest, kuu varem oli Reformierakonnal toetajaid 25 protsenti ning näiteks novembris 2013 vaid 18 protsenti, populaarseim partei oli Reformierakond viimati novembris 2012, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Populaarsuselt teisel kohal on teine valitsuspartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond 27-protsendilise toetusega, kuu varasemaga võrreldes kaotasid sotsiaaldemokraadid toetust 1 protsendipunkti võrra.

Nii nagu aprillis, jäi ka mais Keskerakond populaarsuselt kolmandale kohale, neid toetas 24 protsenti vastanutest, mis on 2 protsendipunkti võrra parem tulemus kui aprillis, valitsusest väljajäämine on märkimisväärselt kahandanud Isamaa ja Res Publica Liidu toetust, mais oli IRLil toetajaid 15 protsenti, mis on 4 protsendipunkti võrra vähem kui aprillis.

Parlamendivälistest erakondadest kogusid Rohelised 3, Konservatiivne Rahvaerakond 2 ning Iseseisvuspartei 1 protsendi toetust; Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus, mis muudab andmed võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega, mais ei osanud oma eelistust öelda 34 protsenti vastanuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles