Rõivas: Kiisleri reformiplaanikeses oli palju anomaaliaid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Tairo Lutter / Postimees

IRLi haldusreformi kavas oli palju anomaaliaid ja loosunglikkust, põhjendas peaminister Taavi Rõivas eelnõu valitsuse toetuseta jätmist.

Rõivase sõnul oli Kiisleri välja töötatud reformiplaanis üksjagu palju asju, mida kohapealses elus hästi ette ei kujuta. «Võtame kasvõi näite, et Viimsil poleks olnud tulevikus isegi võimalust otsustada, ta pidanuks automaatselt liituma Maarduga. Selliseid anomaaliaid oli selles plaanis üksjagu palju ja tunnistagem, et kauatehtud plaanikene kippus üksjagu loosunglik olema, seda sisulist kvaliteedi edasiminekut sellest dokumendist naljalt ei leidnud,» märkis peaminister valitsuse pressikonverentsil.

Rõivase sõnul on valitsusel alternatiiv sellele reformile olemas. «Valitsuse plaan on viia omavalitsuste pakutavad teenused uuele tasemele ja aidata sellele kaasa peamiselt EL struktuurivahendite toel. Näiteks tõi ta sotsiaalteenused, mille puhul on nii mitmelgi omavalitsusel põhjust teha koostööd. «Meie Tallinnast ei pea ütlema, et teie seal Põlvamaal või Harjumaal peate ilmtingimata liituma,» leidis ta.

«[Valitsus on otsustanud] joonistada siin Stenbocki majas ja ministeeriumides meetmeid, mis aitaks omavalitsustel oma teenused viia järgmisele tasemele ja eraldada selleks ka vajalikku euroliidu toetust. See kindlasti viib Eestimaal elu märksa rohkem edasi kui vallapiiride muutmine seda teeks,» lausus Rõivas.

Valitsus otsustas tänasel istungil mitte toetada IRLi algatatud omavalitsusreformi seaduse eelnõu, mida eelmise valitsuse regionaalminister Siim Kiisler oli pikka aega ette valmistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles