Riigikontrolör meenutab: Savisaar kiitis 2005. aastal e-valimisi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: Andres Haabu / Postimees

Riigikontrolör Alar Karis vastas täna hommikul Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali eilsele pöördumisele, kus Keskerakond nõuab e-valimistest loobumist.

Riigikontrolör hääletas täna hommikul ka ise Euroopa Parlamendi valimistel interneti teel ning saatis seejärel Priit Toobalile digitaalselt allkirjastatud e-kirja, kus on öeldud: «Tänan Teid e-valimiste teemalise e-kirja eest. Mul oli hea meel Euroopa Parlamendi uue koosseisu valimiste täna alanud e-hääletusel anda oma hääl elektrooniliselt, nagu olen seda teinud 2005. aastast peale, kui selline võimalus avanes.

Juba toonane majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar nentis 2005. aasta novembris Tuneesias maailma infoühiskonna alasel tippkohtumisel esinedes, et infotehnoloogia loob uued võimalused efektiivseks ja läbipaistvaks valitsemiseks. Minister Savisaar tõi oma kõnes Eesti e-valimised esile näitena infotehnoloogiliste võimaluste eduka rakendamise kohta,» meenutas Karis oma kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles