Jüri Ratas: Brüsselis tuleb rohkem Eesti asja ajada

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas rõhutas, et Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikud peavad tegelema Euroopa-üleste teemadega, kuid lähtuma seejuures ennekõike Eesti inimeste heaolust.

«Europarlamenti jõudnud sakslased ja prantslased jäävad ka seal sakslasteks ja prantslasteks ega unusta oma kodumaa huvisid,» ütles Ratas.

«Eestist valitakse ainult kuus saadikut 751st ning seetõttu tuleb neil eriti aktiivselt oma riiki ja rahvast esindada. Kui meie saadikud Brüsselis Eesti huvide eest ei seisa, siis ei tee seda keegi.»

Ratas lisas, et Eesti riigi tulevik sõltub väga tugevalt Euroopa Liidu eelarvest ning ühtekuuluvuspoliitikast.

«Siinkohal tuleb igal eurosaadikul, ministril ja eurovolinikul anda oma panus Eestile kasulike otsuste vastuvõtmiseks ning reaalseks elluviimiseks.»

Näiteks peab ta silmas Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi suurendamist, väikeettevõtluse toetamist Ida-Euroopas ning Rail Balticu raudteeühenduse rajamist. Samuti tuleb Eestil Ratase sõnul tugevamalt seista põllumajandustoetuste võrdsustamise eest.

«Poliitikutel Eestis ja Euroopas tuleb ühiselt pingutada, et viia Eesti õigele kursile ning tõsta meie inimeste heaolu vähemalt Euroopa Liidu keskmisele tasemele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles