Reps: Reformierakond üritab olla Keskerakonna põhivastane

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Mailis Repsi sõnul üritab uue valimisreklaamiga välja tulnud Reformierakond olla europarlamendi valimistel Keskerakonna põhivastane.

«Reformierakond on väga selgelt seekord võistlemas Isamaa ja Res Publica Liiduga. Kohalike omavalitsuste volikogude valimistel jäid nad IRLile vastandamispoliitikas alla ja nüüd tahavad nad olla suurele Keskerakonnale peamised vastandid,» ütles Reps Postimehele.

Repsi sõnul oodanuks ta seekordselt valimiskampaanialt midagi uut ja põnevat. «Minu isiklik esmane reaktsioon sellele valimisreklaamile oli «jälle!». Jälle seesama kaart, jälle püütakse valijaid haarata sama teemaga. See on vana ja sissetöötatud 2003. aastast pärit ülessoojendatud supp. Ei ole midagi uut ja euroopalikku, mida Euroopa Parlamendi valimistelt oleks võinud oodata,» lausus ta.

Ta lisas, et kui vaadata Reformierakonna valimisreklaami pealiskaudselt ilma väikest kirja lugemata, võib välja lugeda sõnumi, et valida on Edgar Savisaare ja Andrus Ansipi vahel. «Juhul kui inimesele Andus Ansipi valitsus ei meeldinud, siis tema jaoks on alternatiiv Edgar Savisaar. Valimisreklaamist saab sellise sõnumi. Iseküsimus on, kas Savisaare pildil olev Kremli taust mõjub või ei mõju,» lausus ta.

Reps ei näe vajadust Reformierakonna ja ka IRLi varasemale ründavale reklaamile reageerida ja hakata sel teemal vastureklaame tegema. Ta märkis, et Keskerakonnal on välja töötatud oma kampaania, mis keskendub Euroopa teemadele.

Täna ilmus suuremate päevalehtede esiküljel Reformierakonna valimisreklaam, mis kujutab mossis näoga Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart Kremli taustal. Reklaami teisel pildil on Reformierakonna esinumber Andrus Ansip naeratava näoga sinimustvalge lipu taustal.

Reklaamis on suurte tähtedega kiri «Vali!» ja väiksemas kirjas: «Peame tegema valiku, kes kaitseb meie huve Euroopas. Kas seal esindab meid vaade, mis teenib Putini režiimi eesmärke? Või esindavad meid inimesed, kes on seisnud ja seisavad kindlalt Eesti huvide ja julgeoleku eest. Olukord on muutunud. Maskid on langenud. /.../»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles