Politoloog: erakondade võrdne seis on seotud Tarandi efektiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai.
Vello Pettai. Foto: Margus Ansu

Riigikogus esindatud parteid saaksid eelolevatel europarlamendi valimistel kuuest mandaadist viis, kusjuures ükski erakond ei saaks kolme kohta, erakondade võrdne seis on politoloog Vello Pettai sõnul seotud üksikkandidaat Indrek Tarandi populaarsusega.

«Praegune seis näitab, et viis suuremat erakonda võitlevad viie mandaadi pärast ja hetkel pääseks ka üks üksikkandidaat, Indrek Tarand Euroopa Parlamenti,» kinnitas TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Politoloog Vello Pettai sõnul on vähetõenäoline, et üks erakond võidaks kolm kohta, küsimus on aga selles, kes saab kaks kohta.

Tema hinnangul on erakondade võrdne seis seotud Tarandi efektiga.

«Tema lihtsalt nopib toetajaid natukene erakondadelt ära selleks, et oma 11 protsenti kokku saada ja toob siis teised alla n-ö nivelleeritud väärtusele 16-17 protsenti,» selgitas politoloog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles