Annetusi kogunud Meikar sai kandideerimiseks raha kokku

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Viktor Burkivski

Endine reformierakondlane Silver Meikar teatas eile, et kandideerib Euroopa Parlamenti juhul, kui leidub vähemalt nii palju toetajaid, et ära maksta kautsjon.

Silver Meikar teatas eile, et parim võimalus saada teada, kas tema ideedel on ühiskonnas laiem kandepind, on küsida kautsjoni tasumiseks ja kampaania läbiviimiseks toetust. Kautsjoni maksmiseks oli vaja 1775 eurot. Siis lubas Meikar esitada oma paberid valimiskomisjonile.

Täna teatas ta, et on vähem kui ööpäevaga kogunud üle 50 toetaja abiga 4578.97 eurot.

Meikar arvab, et kautsjoni maksmise asemel oleks demokraatlikum, kui kandidaadid peaksid enda üles seadmiseks koguma teatud hulga toetusallkirju. Ta kinnitas, et kaalub nüüd, kuidas raha kampaania tegemiseks kasutada. Ülejääva lubab ta annetada.

Meikar teatas, et saadikuna võtab ta oma südameasjaks töötada Ukraina liitumise nimel Euroopa Liiduga. Samuti seisab vaba ja kultuurse infoühiskonna põhimõtete kaitsmise eest Euroopa Liidu seadusandluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles