Meikar palub europarlamenti kandideerimiseks annetusi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Silver Meikar teatas, et on otsustanud kandideerida Euroopa Parlamendi valimistel, et seista kodanikuühiskonna ja kodanikuõiguste eest Euroopas ning lähiriikides. Selleks tuleb tal enne kokku saada 1775 eurot kautsjoni maksmiseks.

«Euroopa Parlamendi saadikuna võtan oma südameasjaks töötada Ukraina liitumise nimel Euroopa Liiduga. Seisan vaba ja kultuurse infoühiskonna põhimõtete kaitsmise eest Euroopa Liidu seadusandluses. Tegutsen selle nimel, et kõik liikmesriigid võtaksid ette reaalseid samme inimeste põhiõiguste kaitseks ja diskrimineerimise vähendamiseks inimese soo, nahavärvuse, vanuse, seksuaalse eelistuse ja teiste tunnuste alusel,» teatas Silver Meikar, kes kinnitas, et viimasel ajal on temalt üha sagedamini küsitud, kas ta kavatseb kandideerida.

«Olen nende eesmärkide eest võidelnud ja kavatsen seda teha ka edaspidi. Euroopa Parlamendi saadikuna on mul võimalus suuremaid muutusi saavutada,» lisas ta.

Parim võimalus Meikari kinnitusel teada saada, kas tema ideedel on ühiskonnas laiem kandepind, on küsida kautsjoni tasumiseks ja kampaania läbiviimiseks toetust. Ta ootab annetusi isiklikule kampaaniakontole ning kinnitab, et kõikide annetajate nimed avalikustatakse, kampaania kulude kohta esitatakse regulaarne ja detailne aruanne.

Kui 24 tunni jooksul koguneb kontole vähemalt kandidaadi registreerimise kautsjoni maksmiseks vajalik 1775 eurot, siis esitab Meikar homme kell 15 vabariigi valimiskomisjonile kandideerimispaberid.

«Lähtun Hooandja põhimõttest, kus projekt peab saama sada protsenti või rohkem rahastust enne, kui projekti lõpptähtaeg saabub. Kui projekt pole selle aja jooksul kogu soovitud summat kogunud, saavad annetajad raha tagasi,» kinnitas Meikar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles