E-valijakaarti saab tellida 24. aprillini

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-valijakaart.
E-valijakaart. Foto: Siseministeerium

Eesti kodanikud saavad tellida europarlamendi valimiste e-valijakaarte veel kaks ja pool nädalat, kuni 24. aprillini.

Riik saadab 25. mail toimuvateks europarlamendi valimisteks igale valijale valijakaardi, kus on info selle kohta, kus, kuidas ja millal valida. Paberil valijakaardi asemel on võimalik tellida eesti.ee portaali kaudu loodust säästev e-valijakaart, teatas siseministeerium.

E-kaarti saab tellida aga kuni 24. aprillini (kaasa arvatud), järgmisel päeval pannakse valijate nimekirjad lukku. 31. märtsi seisuga oli tellitud 68 622 elektroonilist valijakaarti.

Euroopa Parlamendi valimistel saavad hääletada vähemalt 18-aastased Eesti kodanikud.

E-valijakaardi tellimiseks on vaja eesti.ee portaali sisse logida, seda saab teha ID-kaardi abil või mõne Eesti panga internetipanga kaudu.

Kui tellida e-valijakaart, ei tähenda see tingimata elektroonilist hääletamist. Hääletada saab ka teistel võimelikel viisidel ja kõigil ettenähtud aegadel. E-valijakaardi tellimise puhul paberil valijakaarti enam ei saadeta. E-valijakaardi tellimus kehtib ka kõigil järgnevatel valimistel.

E-valijakaart on teavitusliku iseloomuga. Seda ei pea välja printima ega hääletuskohas hääletamiseks kaasa võtma ning see ei ole elektroonilise hääletamise eelduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles