Meedias enimmainitud omavalitsusjuhi kohal püsib kindlalt Savisaar

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik

Eesti kirjutav meedia mainis oktoobris omavalitsusjuhtidest ülekaalukalt kõige sagedamini Tallinna linnapead ja Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart, kellest ilmus 1522 uudist või artiklit.

BNSi Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmeil järgnes Savisaarele Tartu reformierakondlasest linnapea Urmas Kruuse, keda meedia mainis 194 ja kolmandal kohal oli omanimelisse valimisliitu kuuluv Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kellest ilmus 158 uudist või artiklit.

Võru reformierakondlasest linnapead Jüri Kaverit mainis meedia 52, tema parteikaaslasest Haapsalu linnapead Urams Suklest 46, samuti Reformierakonda kuuluvat Kuressaare linnapead Mati Mäetalu 38, reformierakondlasest Viljandi linnapead Loit Kivistikku 36, Reformierakonna liikmest Rakvere linnapead Toomas Varekit 29, Põlva keskerakondlasest linnapead Georg pelisaart 28 ja Valga sotsiaaldemokraadist linnapead Kalev Härki 27 korral.

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvat Kärdla linnapead Georg Linkovit, tema parteikaaslasest Paide linnapead Kaido Ivaskit ja Jõhvi reformierakondlasest vallavanemat mainis meedia oktoobris 21 uudises või artiklis, Narva keskerakondlasest linnapead Tarmo Tammistet 15 ja Kohtla-Järve keskerakondlasest linnapead Jevgeni Solovjovi 14 korral.

Teised omavalitsusjuhid leidsid uudistes ja artiklites mainimist vähem kui kümnel korral.

ETA Monitooringu ülevaade arvestab eesti- ja venekeelset trükimeediat, uudisteagentuuri BNS  ja suuremaid võrguväljaandeid. Arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade omavalitsusjuhtide mainimist televisioonis ja raadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles