Ansip: poliitika peab olema kõigile rahvustele ühesugune

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Andrus Ansipi sõnul peaks ühe erakonna poliitika olema kõigile Eestis elavate inimeste suhtes ühesugune ja ei saa teha poliitikat vastavalt sellele, milline on inimese kodune keel.

Reformierakonna esimees Ansip ütles täna Vikerraadio saates «Reporteritund», et vähemalt Reformierakond kujundab ühtset maksupoliitikat tervele Eestile, mitte eraldi eestlastele või venelastele.

«Ei saa olla nii, et on olemas üks asfalt eesti keelt ja teine asfalt vene keelt kõnelevate inimeste jaoks,» ütles Ansip, vastates küsimusele, miks Reformierakond ei taha tegeleda venekeelsete valijatega.

Ansipi sõnul on kõigile Eestis elavatele inimestele tarvis ühtviisi head maksupoliitikat ja hariduspoliitikat ning inimesi tuleks kohelda võrdselt, mitte lähtuda sellest, mis keelt ta emakeelena räägib.

Pärast kohalike omavalitsuste volikogude valimisi tõstatus küsimus, kas erakonnad peaksid suhtlema muukeelsete valijatega aktiivsemalt, kuna valdav osa venelasi toetab Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles