Viljandis saab linnapea koha IRL ja volikogu hakkavad juhtima sotsid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi linnapeakandidaat Ando Kiviberg
IRLi linnapeakandidaat Ando Kiviberg Foto: Peeter Langovits

Viljandis sünnib Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) võimuliit, kus IRL saab linnapea ja SDE volikogu esimehe koha.

IRLi linnapeakandidaat Ando Kiviberg ütles laupäeval BNSile, et koalitsioonileping on sisuliselt valmis. «Arvan, et järgmise nädala esimel poolel saame selle alla kirjutada,» lausus Kiviberg.

«Kes saab linnapeaks otsustab volikogu, aga mina olen hetkel linnapeakandidaat ja see koht saab kokkuleppe järgi IRLile,» ütles Kiviberg ja kinnitas, et soovib sellele kohale asuda. Volikogu esimehe koha saab kokkuleppe järgi SDE.

IRL ja SDE on Kivibergi sõnul leppinud kokku, et kõik ametikohad jagatakse pariteetsetel alustel. Nii jagunevad tulevases linnavalitsuses võrdselt selle liikmete kohad, samuti volikogu komisjonide esimeeste kohad. «Oleme linna valitsemise põhimõtted selgeks rääkinud ja ka tegevuste nimekiri on praktiliselt koos,» lausus Kiviberg BNSile.

Viljandi 27-liikmelises volikogus on IRLil ja SDEl kumbalgi kaheksa kohta. Reformierakond sai valimistel samuti kaheksa kohta ja ta jääb koos kolm kohta saanud Keskerakonnaga opositsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles