Kundas sündis koalitsioon ja vahetub võim

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks

Kundas koalitsiooniläbirääkimisi pidanud Reformierakond, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond allkirjastasid reedel koostöölepingu.

Valimistel praktiliselt võrdse tulemuse saavutanud Reformierakond ja Keskerakond alustasid läbirääkimistega nädala alguses ning jõudsid üsna ruttu üksmeelele, et laua taha tuleb kutsuda ka sotsiaaldemokraadid.

«Suuri erimeelsusi seoses valitsemisprogrammi ja ametikohtade jagunemisega ei olnud. Eks kohalikud teavad ju kõik üsna täpselt, millised kingad linnas enim pigistavad,» sõnas Keskerakonna nimekirja esinumber Jelena Fjodorova.

Kaido Veski sõnul tekitas elevust pigem arutelu viiside üle, kuidas kõige selleni jõuda.

«Võtsime teadlikult positsiooni, et enne arutame põhjalikult läbi sisulised teemad ja alles siis otsustame, kas on sellest kõigest üldse midagi tulemas,» sõnas Veski.

Kundakad allkirjastasid täna koostöölepingu, milles väljendatakse valmisolekut võtta ühiselt vastutus Kunda linna juhtimise eest järgmise nelja aasta jooksul. Detailse valitsemisprogrammi töötavad osapooled välja seitsme päeva jooksul.

Koostöölepingu järgi esitab Kunda Linnavolikogu esimehe kandidaadi Eesti Reformierakond, aseesimehe koht jääb Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ning linnapea kandidaadi esitab Eesti Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles