Aivar Voog: Tallinna eestlastest toetab Keskerakonda kümnendik

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Voog
Aivar Voog Foto: Peeter Langovits

TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog kirjutab ERRi uudisteportaalis, et Keskerakonna populaarsust Tallinna eestlaste seas ei tasu üle hinnata.

«Delfi ajakirjanik Vahur Koorits on proovinud arvutada artiklis «Keskerakond sai Tallinna eestlaste seas Reformierakonnast ja sotsidest rohkem hääli» (23.10) Tallinna valimistulemusi rahvuste lõikes erinevates linnaosades, kasutades seejuures eeldusi, mis vajavad kindlasti korrigeerimist ja täiendamist,» kirjutab Voog.

«Esiteks on Tallinna valimisealiste elanike hulgas eestlaste osakaal statistikaameti andmeil 54 protsenti ja mitte 55,3 protsenti.»

«Teiseks on Keskerakond erakondade eelistuste uuringutes olnud eestlaste hulgas stabiilselt neljandaks valikuks alates 2011. aasta alguses Riigikogu valimiste kontekstis tehtud küsitlusest peale ning TNS Emori valimiseelne uuring perioodil 25.09–15.10.2013 näitas, et Tallinna eestlaste hulgas oli Keskerakonna toetus 11 protsenti ja mitte-eestlaste hulgas 94 protsenti.»

«Kolmandaks on küsitluste järgi eestlaste huvi valimiste vastu Tallinnas madalam kui mitte-eestlastel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles