Anvelt loovutab kehva valimistulemuse tõttu piirkonnajuhi koha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Toomas Huik / Postimees

Kohalikel valimistel Tallinnas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esinumbrina kandideerinud Andres Anvelt taandub tagasihoidliku valimistulemuse tõttu partei Tallinna piirkonna esimehe kohalt.

Rahvusringhäälingu uudisteportaali teatel märkis Anvelt erakonna siselisti saadetud kirjas, et piirkonna juhatuses arutati esmaspäeva õhtul puudujääke valimiskampaanias ning vigadena võib esile tuua otsese Tallinna kampaaniajuhi, vähese  professionaalse toe ja ka meediat paeluvate kampaaniameetmete puudumise. «Kindlasti mängisid oma rolli ka mõned meie heitlikud sõnumid parempoolsete ja Keskerakonna poolt sätitud miiniväljal,» ütles ta.

Anvelt lisas, et suhtub toimunusse vastutustundega ning on seetõttu otsustanud Tallinna piirkonna juhi kohalt taanduda ja anda teatepulga jaanuari alguses toimuval üldkogul üle uuele inimesele, kelle valib piirkonna üldkogu.

SDE saavutas kohalikel valimistel 2009. aastaga võrreldava tulemuse, kogudes Tallinnas 21 692 häält ehk 9,92 protsenti kõigist häältest ning saades seega volikogus taas kaheksa kohta. Kesklinnas kandideerinud Anvelti isiklikuks häältesaagiks jäi 1614 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles