Ortopeediakeskuse juht lasi ettevõttel saata klientidele oma valimisreklaami

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Nesterenko
Oleg Nesterenko Foto: Margus Ansu / Postimees

OÜ Ortopeediakeskuse juhataja, Tartu linnavolikokku kuuluv ja kohalikel valimistel taas Reformierakonna nimekirjas kandideeriv Oleg Nesterenko lasi ettevõttel saata klientidele oma valimisreklaami ning katta ka sellega seotud kulutused, küll lubab ta reklaamile kulunud summa firmale tagasi maksta.

Eelmisel nädalal jõudis Ortopeediakeskuse Tartus elavate klientide postkasti ümbrik, mis sisaldas nii ettevõtte tutvustust kui Nesterenko valimisreklaami. Nesterenko tunnistas Postimehele, et reklaam saadeti klientidele, kes on kantud firma andmebaasi. Ta ei osanud öelda, kui palju inimesi reklaami sai ning kui palju raha selleks kulus.

Nesterenko rõhutas, et tegu on erafirmaga, milles ta on osanik. «Me oleme seda asja arutanud, et kui on vaja, siis selline otsus on, et mina maksan ettevõtte kassasse selle kulutuse. Aga valimised alles on ees, nii et me ei ole neid asju vormistanud, sest ei tea täpselt veel ka kuluarveid,» lausus ta.

Ta möönis, et on saanud reklaami pärast ka negatiivset tagasisidet. «Jah, ta on tekitanud mõnedele inimestele ka sellise eetilise momendi, et kas sobib või ei sobi,» ütles Nesterenko. «Kui inimesed on solvunud või pahased, siis loomulikult ma vabandan nende ees, see ei olnud minu eesmärk.»

Samuti ütles ta, et on konsulteerinud Tartu linna valimiskomisjoni esimehega küsimuses, «kas see asi on juriidiliselt korrektne». «Ta ütles, et on küll, aga praegu räägime mitte juriidilisest momendist, vaid sellest, kuidas mõned inimesed emotsionaalselt reageerivad. Kui nendele tundub, et see on ebaeetiline, siis ma olen isiklikult vabandanud, ma ei tahtnud neid solvata,» lausus Nesterenko.

Küsimusele, kas kõnealuse reklaamiga seotud kulud võib valimiste järel leida ka tema kampaaniakulude aruandest, vastas ta jaatavalt.

«Loomulikult, jah, sest tõesti, ma ei taha kedagi solvata ja kui tundub, et olen riivanud au ja väärikust, siis ma nende ees vabandan, aga see on minu valimiskampaania ja kooskõlastatult teiste osanikega ma maksan selle raha firma kassasse. Mul on väga kahju, et selline reageering tuli, ma ei tahtnud tõesti mitte kellelegi halba mitte mingil juhul,» ütles Nesterenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles