Tallinnas soovib valimisi vaadelda üle 700 inimese

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tallinnas on kohalikke valimiste käiku jälgida soovivate inimeste arv kasvanud enam kui 700 inimeseni.

Tallinna valimiskomisjoni esindaja ütles Postimehele, et praeguseks on komisjon vaatlejatunnistuse andnud 715 inimesele, kellest kõige enam ehk 471 esindavad linnas võimul olevat Keskerakonda. 228 vaatlejat saadab jaoskondadesse Isamaa ja Res Publica Liit, seitse Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja ühe Konservatiivne Rahvaerakond. Lisaks on vaatlejatunnistuse saanud kaheksa eraisikut.

Vaatlejatunnistuse saamiseks saab taotlusi esitada kuni valimisteni, sealhulgas ka veel valimispäeval. Vaatlejatel on õigus viibida valimis- ja jaoskonnakomisjonide koosolekutel ja jälgida kõiki valimistoiminguid, sealhulgas hääletamise käiku ning hääletamis- ja valimistulemuste kindlakstegemist.

Valimistel on praeguseks oma hääle andnud 265 000 inimest, mis moodustab 24,4 protsenti valijate üldarvust. Interneti teel hääletas seejuures 133 808 valijat.

Pühapäeval saab hääletada ainult elukohajärgses valimisjaoskonnas kella 9–20, ehkki terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse korral on võimalik taotleda hääletamist ka kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles