Toobal: Ansipi kandideerimine aidanuks valimiste fookusesse põhiteemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Andrus Ansip.
Edgar Savisaar ja Andrus Ansip. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul aidanuks peaminister Andrus Ansipi kandideerimine kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks, millest kirjutas oma teisipäevases leheloos ajakirjanik Argo Ideon, tuua valimiste fookusesse põhiteemad.

«Ilmselt oleks Ansipi kandideerimine aidanud valimiste fookusesse rohkem tõsta põhiteemasid, milleks on töökohad ja hinnad. Samas saan ka temast aru, sest just nende valimiste põhiteemadel ei ole Ansipil mitte midagi positiivset ette näidata ja eks ta seepärast põõsas ongi,» leidis Toobal.

«Kindlasti oleks valijal Ansipi enda kandideerimise puhul selgem otsustada, sest kui Randpere räägib, et ta kaaluks tasuta ühistranspordi alles jätmist, siis Ansip ütles selgelt, et kaotaks selle ära. Ansip räägib erakonna seisukohti, Randpere aga udutab ja räägib seda, mis valijatele meeldida võiks. Aga me teame, et otsustav sõna ikkagi Ansipil. Arvestades, et Ansipi valitsuse ministrid kandideerivad kohalikel valimistel, siis poleks midagi imelikku ka selles kui kandideeriks peaminister,» sõnas Toobal.

Postimehe ajakirjanik Argo Ideon leidis täna ilmunud kommentaaris, et peaminister Andrus Ansip võinuks Tallinna linnapea kohale kandideerida, kuna oleks meerina vägagi tõsiseltvõetav ja pakuks Edgar Savisaarele suuremat konkurentsi kui praegused kandidaadid.

Ideon märkis, et kogu peibutuspartluse ja administratiivressursiga kampaaniategemise juures on Eestis hästi püsinud üks kirjutamata reegel, et ametisolev peaminister kohalikel valimistel ei kandideeri.

«Sellest reeglist on kinni pidanud ka Andrus Ansip, kes kahtlemata toonuks kandidaadina Tallinnas, näiteks kesklinnas, oma parteile korraliku koguse hääli. Aga mis siis, kui peaminister ei kandideerinukski pardi kombel, vaid tõsiselt – eesmärgiga vahetada koht Stenbockis linnapea tooli vastu Vabaduse väljakul? Andrus Ansip on teatavasti öelnud, et järgmist Eesti valitsust tema enam ei juhi,» märkis Ideon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles