Narva pensionärid said jõulutoetusega kaasa valimisreklaami

Irina Tokareva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutoetusega koos pensionäridele jagatud kalender.
Jõulutoetusega koos pensionäridele jagatud kalender. Foto: Repro

Narva sotsiaaldemokraatide nimekirja esinumber Jevgeni Ossinovski väidab, et pensionäridele linna kassast jagatavat toetust saadab tegelikult keskerakondlik valimispropaganda. Narva linnavalitsuse sotsiaalabiameti direktor Galina Volog­dina leiab aga, et Ossinovski jutt on paljas valimiseelne kõma, mille eesmärk on konkurenti mustata.

2. oktoobril hakati piirilinnas maksma pensionäridele välja iga-aastast 20-eurost jõulutoetust, mille linnavolikogu kehtestas juba 2010. aastal. Toetust saavad vanadus-, töövõimetus- ja toitjakaotuspensionärid, kokku enam kui 20 000 inimest.

Ossinovski andmeil antakse Vologdina juhitud ametis pensionäridele mõista, et nad peavad valimistel hääletama kandidaadi nr 105 poolt, see tähendab andma oma hääle Galina Vologdinale.

Ossinovski kui riigikogu liige nõudis Vologdinalt aru, kas tal on kabinetis jagamiseks mõeldud valimiseelseid materjale ja kas ta soovitab tema kui ametniku poole pöörduvatel inimestel enda poolt hääletada. «Kuidas te hindate olukorda, kus abi vajavad inimesed ei näe vahet teie kui ametniku töö ja poliitilise tegevuse vahel?» küsis saadik oma ametlikus kirjas.

Ossinovski süüdistas Vologdinat pensionäride valikuvabaduse piiramises, mis tema hinnangul on süütegu vastavalt karistusseadustiku paragrahvile 162 ja millele võib järgneda rahaline karistus või isegi kuni aasta vangistust.Ossinovski väitis Postimehele, et on mitmest allikast saanud teavet, et Vologdona teeb oma ametipostil valimiskampaaniat. Üks asjaosaline, kelle tööks on vanuritele abi osutamine, võttis ka ajalehega ühendust. Ta rääkis, et koos jõulutoetusega tuuakse pensionäridele koju kalender Vologdina nime ja valimisnimekirja numbriga, mistõttu on nii mõnelgi eakal tekkinud tunne, et nad on kirjutanud alla kohustusele hääletada sotsiaalabiameti direktori poolt. Rääkija, kelle nimi on toimetusele teada, palus ajalehes anonüümseks jääda, sest tema töö sõltub sotsiaalabiametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles